İçli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Pilav Tarifi[/b] Malzemeler • 2 bardak pirinç • 3 bardak su veya et suyu • 7 çorba kaşığı margarin • 1 adet orta boy soğan • 1/2 çorba kaşığı toz şeker • 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği • 1 çorba kaşığı şam fıstığı • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 demet dereotu • Tarçın • Yenibahar • Karabiber • Tuz Tarif Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın Soğanı soyup doğrayın İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın![]() |
|
|
|