![]() |
İçli Pilav Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 bardak pirinç • 3 bardak su veya et suyu • 7 çorba kaşığı margarin • 1 adet orta boy soğan • 1/2 çorba kaşığı toz şeker • 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği • 1 çorba kaşığı şam fıstığı • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 demet dereotu • Tarçın • Yenibahar • Karabiber • Tuz Tarif Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.