![]() |
Rokalı Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokalı BalıkMalzemeler: 2 parça beyaz etli balık (Fileto levrek veya sudak, dilim laos) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 2 kahve kaşığı tuz Meyane Malzemeleri: 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı limon kabuğu rendesi 1 demet roka 1 kahve kaşığı tuz Pişirme Süresi: 15 dakika 2 Kişilik Hazırlanışı: Porsiyonluk balık fileto veya dilim balık etlerini 40x40 cm boyutlarında folyo kağıdı ortasına koyunuz ![]() ![]() ![]() Fırın kabını önceden 250˚ kızdırılmış fırına sürünüz ![]() ![]() Balıklar pişerken meyaneyi hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkan sıcak balıkları folyo kağıdından alıp sıcak servis tabağına koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|