![]() |
Rokalı Balık
Malzemeler: 2 parça beyaz etli balık (Fileto levrek veya sudak, dilim laos) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 2 kahve kaşığı tuz Meyane Malzemeleri: 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı limon kabuğu rendesi 1 demet roka 1 kahve kaşığı tuz Pişirme Süresi: 15 dakika 2 Kişilik Hazırlanışı: Porsiyonluk balık fileto veya dilim balık etlerini 40x40 cm boyutlarında folyo kağıdı ortasına koyunuz. Üzerine zeytinyağı, defne yapraklarını tuzu ve tane karabiberleri serpiştiriniz. Hava almayacak şekilde paket yapınız ve fırın kabına koyunuz. Fırın kabını önceden 250˚ kızdırılmış fırına sürünüz. Yaklaşık 10 dakika balıklara kolayca bıçak saplayıncaya kadar pişirme işlemini sürdürünüz. Balıklar pişerken meyaneyi hazırlayınız. İçine un koyduğunuz tavayı orta ateş üstüne koyunuz.Karıştırarak unu hafif sararıncaya kadar kavurunuz. ve tereyağını katıp macun kıvamı elde ediniz. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tuzu, kaba kıyılmış 5-6 adet roka yaprağını katıp karıştırınız. Fırından çıkan sıcak balıkları folyo kağıdından alıp sıcak servis tabağına koyunuz. Üzerine sıcak meyaneyi gezdiriniz. Tabağı kalan roka yaprakları ile süsleyip sofraya veriniz. Yanında haşlanmış ve yeşilliklerle sote edilmiş patates iyi gider. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.