Milföylü Salepli Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Salepli TurtaMalzemeler: 3 Su Bardağı Hazır Sahlep 10 Adet Milföy Hamuru 3 Çorba Kaşığı İrmik 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker Pişirme Süresi: 45 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: 25-28 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın 6 adet milföy hamurunu birlikte yoğurup, kalıbın kenarlarına 1 5-2 cm çıkacak şekilde yayın Ayrı bir tencerede hazır sahlep ve irmiği karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz sahlepli karışımı hamurun içine boşaltıp, hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine toz şeker serpin, servis sırasında arzunuza göre pudra şekeri de ekleyebilirsiniz![]() |
|
|
|