![]() |
Milföylü Salepli Turta
Malzemeler: 3 Su Bardağı Hazır Sahlep 10 Adet Milföy Hamuru 3 Çorba Kaşığı İrmik 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker Pişirme Süresi: 45 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: 25-28 cm. çapındaki tart kalıbını yağlayın. 6 adet milföy hamurunu birlikte yoğurup, kalıbın kenarlarına 1.5-2 cm. çıkacak şekilde yayın. Ayrı bir tencerede hazır sahlep ve irmiği karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz sahlepli karışımı hamurun içine boşaltıp, hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin. 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine toz şeker serpin, servis sırasında arzunuza göre pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.