Denizci Usulü Midye Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Denizci Usulü Midye Tarifi[/b] Malzemeler • 3 kg midye • 1 büyük soğan • 1 demet maydanoz • 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı • 200 ml sek beyaz şarap • 1 dal taze kekik • 1 defne yaprağı • 3 çorba kaşığı krema • Tuz ve karabiber Tarif Midyeleri temizleyin Soğanı ve maydanozu doğrayın Tereyağını tavada kızdırın Soğanı 1 dakika kızartın Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun Karıştırın ve 6 dakika pişirin 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın Bu karışımı midyelerin üzerine dökün Karıştırın ve servis yapın |
|