![]() |
Denizci Usulü Midye Tarifi
[/b] Malzemeler • 3 kg midye • 1 büyük soğan • 1 demet maydanoz • 30 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı • 200 ml sek beyaz şarap • 1 dal taze kekik • 1 defne yaprağı • 3 çorba kaşığı krema • Tuz ve karabiber Tarif Midyeleri temizleyin. Soğanı ve maydanozu doğrayın. Tereyağını tavada kızdırın. Soğanı 1 dakika kızartın. Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin. Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun. Karıştırın ve 6 dakika pişirin. 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın. Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın. Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın. Bu karışımı midyelerin üzerine dökün. Karıştırın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.