Zeytinyağlı Yerelması Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Yerelması Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg yerelması, • 1 adet havuç, • 1 adet soğan, • 1 kahve fincanı pirinç, • 1 çay bardağı zeytinyağ, • 1 adet limon suyu, • 1 adet kesme şekeri, • Tuz Tarif Pirinci yıkayıp haşlayın Yerelmasını soyup suda bekletin Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın Zeytinyağını ilave edip 5 dk kavurun Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin 5 dk kadar pişmeye bırakın |
|