![]() |
Zeytinyağlı Yerelması Tarifi
[/b] Malzemeler • 1 kg. yerelması, • 1 adet havuç, • 1 adet soğan, • 1 kahve fincanı pirinç, • 1 çay bardağı zeytinyağ, • 1 adet limon suyu, • 1 adet kesme şekeri, • Tuz Tarif Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.