Tavuklu Talaş Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Talaş Böreği Tarifi[/b] Malzemeler • 6 adet Kare Milföy Hamuru • 200 gr Tavuk Eti • 8 adet Taze Soğan • 1 adet Kuru Soğan • Yarım demet Dereotu • 1 adet Yumurta Sarısı • 2 çorba kaşığı Margarin • 1 su bardağı Tavuk Suyu • Tuz, Karabiber Tarif Soğanları ince ince doğrayın Tavuk etlerini haşlayın Dereotlarını tavuk suyuna ekleyip tadının çıkmasını sağladıktan sonra süzün Tavuk etlerini doğranmış soğanlar, tuz, karabiber ve tavuk suyuyla birlikte 5-10 dk kadar pişirin Kare şeklindeki milföy hamurlarını merdaneyle inceltin Hamurların ortasına hazırladığınız bu içten bir kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın Börekleri fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin![]() |
|
|
|