![]() |
Tavuklu Talaş Böreği Tarifi
[/b] Malzemeler • 6 adet Kare Milföy Hamuru • 200 gr Tavuk Eti • 8 adet Taze Soğan • 1 adet Kuru Soğan • Yarım demet Dereotu • 1 adet Yumurta Sarısı • 2 çorba kaşığı Margarin • 1 su bardağı Tavuk Suyu • Tuz, Karabiber Tarif Soğanları ince ince doğrayın. Tavuk etlerini haşlayın. Dereotlarını tavuk suyuna ekleyip tadının çıkmasını sağladıktan sonra süzün. Tavuk etlerini doğranmış soğanlar, tuz, karabiber ve tavuk suyuyla birlikte 5-10 dk kadar pişirin. Kare şeklindeki milföy hamurlarını merdaneyle inceltin. Hamurların ortasına hazırladığınız bu içten bir kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.