Tepsi Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi KöfteMalzemeler: 500 gr yağsız köftelik kıyma2 dilim bayat ekmek içi 2 diş sarmısak+1 adet kuru soğan 1 adet yumurta 1/2 demet maydanoz 75 gr kaşar peyniri rendesi2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Sos Malzemesi: 2 adet domates, 2-3 adet sivribiber, 250 gr mantar, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 fincan su, Kırmızı pulbiber, tuz![]() Pişirme Süresi: 45 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Derince bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu koyup iyice yoğurun Yağlanmış fırın kabına elle bastıra bastıra 1 cm kalınlığında yayın Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Sos ile birlikte servis yapın![]() Sosun Yapılışı: Sıvıyağı derince bir tavaya alın İnce doğranmış mantarı ve sivribiberleri sote edin Doğranmış domates, tuz, kırmızı pulbiber koyun Suyunu ilave edin Kaynatın![]() |
|
|
|