Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, püresi

Kabak Püresi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Püresi




Malzemeler:

3 adet orta boy kabak

3 çorba kaşığı mayonez

3 çorba kaşığı yoğurt

3-4 diş sarımsak

1 demet dere otu yada yarım demet maydanoz

Tuz

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Kabaklar soyulup küçük küçük doğranır Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır Sonra suyu süzülerek tencereden alınır Diğer bir kapta iyice ezilerek püre haline getirilir Püre soğuduktan sonra içine, dövülmüş sarımsak,yoğurt mayonez,tuz ve arzuya göre kıyılmış dere otu yada maydanoz ilave edilir, biraz tuz serptikten sonra iyice karıştırılır Üstüne maydanoz veya dereotu konarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.