Kabak Püresi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak PüresiMalzemeler: 3 adet orta boy kabak 3 çorba kaşığı mayonez 3 çorba kaşığı yoğurt 3-4 diş sarımsak 1 demet dere otu yada yarım demet maydanoz Tuz Pişirme Süresi: 15 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kabaklar soyulup küçük küçük doğranır Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır Sonra suyu süzülerek tencereden alınır Diğer bir kapta iyice ezilerek püre haline getirilir Püre soğuduktan sonra içine, dövülmüş sarımsak,yoğurt mayonez,tuz ve arzuya göre kıyılmış dere otu yada maydanoz ilave edilir, biraz tuz serptikten sonra iyice karıştırılır Üstüne maydanoz veya dereotu konarak servis yapılır |
|