ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256710)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:17 PM

Kabak Püresi
 

Malzemeler:

3 adet orta boy kabak

3 çorba kaşığı mayonez

3 çorba kaşığı yoğurt

3-4 diş sarımsak

1 demet dere otu yada yarım demet maydanoz

Tuz

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Kabaklar soyulup küçük küçük doğranır. Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra suyu süzülerek tencereden alınır. Diğer bir kapta iyice ezilerek püre haline getirilir. Püre soğuduktan sonra içine, dövülmüş sarımsak,yoğurt mayonez,tuz ve arzuya göre kıyılmış dere otu yada maydanoz ilave edilir, biraz tuz serptikten sonra iyice karıştırılır. Üstüne maydanoz veya dereotu konarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.