![]() |
Elmalı Kek Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek Yapımı* İçindekiler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour) not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz ![]() ![]() 80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar) 1/3 bardak kahverengi seker 1 tatli kasigi limon suyu 1 cirpilmis yumurta (yaklasik) Hazırlanışı: Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin ![]() bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin ![]() bicakla unun icinde kiyin ![]() Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin ![]() edin ![]() yumurtadan ilave edin ![]() Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin ![]() serpip buzdolabinda sogumaya birakin ![]() Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin ![]() Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin ![]() edip elmalarin ustune serpistirin ![]() topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın ![]() ayri bir kitirlik verecektir) Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin ![]() 10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|