ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Elmalı Kek Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256696)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:19 PM

Elmalı Kek Yapımı
 

* İçindekiler:
1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin. 1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

Hazırlanışı:
Yuvarlak

kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve

bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk

bicakla unun icinde kiyin.

Parmak

uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave

edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis

yumurtadan ilave edin.

Hamuru

hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune

serpip buzdolabinda sogumaya birakin. (yarim saat kadar)

Elmalari,

kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune

duzgunce yayin.

Ust hamuru

yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla

icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave

edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade

topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu

elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize

ayri bir kitirlik verecektir)

Onceden

isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat

15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.

10 dakika

kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.



Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.