Tavuklu Bulgur Pilavı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bulgur Pilavı* İçindekiler: 2kâse bulgur 1,5kâse tavuk suyu 2kâse su 2tane büyük tavuk but 5diş sarımsak 1su bardağı zeytinyağ Tuz,kırmızı biber,kara biber Hazırlanışı: Öncelikle tavukları haşlayıp,soğuduktan sonra didiyoruz Suyunu da pilav için ayırıyoruz 2kâse su + 1,5kâse tavuk suyunu kaynatıyoruz Ayıklayıp yıkadığınız bulguru kaynayan suyun içine atıyoruz Bulguru attıktan sonra kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp,tavukları,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruzTencerenin kapağını kapayıp,pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz Pilavımız pişip,suyunu çektikten sonra rendelediğimiz sarımsakları ve zeytinyağını ilave edip bir güzel karıştıyoruz Sıcak sıcak servis yapıyoruz Yanına turşuyla bir güzel yiyiyoruzzzz Kaynak: birtabakcom |
|