Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmesanlı Tel Şehriye ÇorbasıMalzemeler: Tel şehriye için: İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri20 gr tuzsuz tereyağı100 gr ufalanmış beyaz tost ekmeğiÇorba için: 50 gr havuç30 gr beyaz soğan30 gr bezelye30 gr kereviz50 gr taze domates, soyulmuş100 gr patates1 litre sebze suyu 10 gr tuz5 gr beyaz biber50 gr yeşil lahana30 gr barbunya fasulye20 gr domates salçası10 ml zeytinyağı30 gr kabakPişirme Süresi: 15 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tel şehriyenin yapılışı: Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın![]() Çorbanın hazırlanışı: Sebzeleri küp şeklinde doğrayın Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın |
|
|
|