![]() |
Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası
Malzemeler: Tel şehriye için: İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu 100 gr. rendelenmiş parmesan peyniri 20 gr. tuzsuz tereyağı 100 gr. ufalanmış beyaz tost ekmeği Çorba için: 50 gr. havuç 30 gr. beyaz soğan 30 gr. bezelye 30 gr. kereviz 50 gr. taze domates, soyulmuş 100 gr. patates 1 litre sebze suyu 10 gr. tuz 5 gr. beyaz biber 50 gr. yeşil lahana 30 gr. barbunya fasulye 20 gr. domates salçası 10 ml. zeytinyağı 30 gr. kabak Pişirme Süresi: 15 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tel şehriyenin yapılışı: Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin. Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın. Çorbanın hazırlanışı: Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın. Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın. Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.