ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256662)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:25 PM

Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası
 

Malzemeler:

Tel şehriye için:

İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu

100 gr. rendelenmiş parmesan peyniri

20 gr. tuzsuz tereyağı

100 gr. ufalanmış beyaz tost ekmeği

Çorba için:

50 gr. havuç

30 gr. beyaz soğan

30 gr. bezelye

30 gr. kereviz

50 gr. taze domates, soyulmuş

100 gr. patates

1 litre sebze suyu

10 gr. tuz

5 gr. beyaz biber

50 gr. yeşil lahana

30 gr. barbunya fasulye

20 gr. domates salçası

10 ml. zeytinyağı

30 gr. kabak

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Tel şehriyenin yapılışı:
Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin. Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın.


Çorbanın hazırlanışı:
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın. Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın. Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.