Evelik Çorbası (Kars) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evelik Çorbası (Kars)* İçindekiler: Kurutulmuş evelik Yarım çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı pirinç Yarım yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 adet yumurta Kibrit kutusu büyüklüğünde kurtulmuş kuyruk yağı Yağ,tuz,su,karabiber,pul biber Hazırlanışı: Eveliğin üzerine ılık su konulup biraz bekletilir ve yıkanıp süzülür ![]() Tencereye yağ ve küçük doğranmış soğan konulur soğanlar az kavrulduktan sonra salçası eklenir karıştırılır ve yumurta eklenir ve karıştırılır,yumurta pişince üzerine gereği kadar su eklenir ![]() Yıkanmış olan bulgur,mercimekler,pirinç tenzereye eklenir Evelik,yıkanmış ve küçük doğranmış yağda eklenir,tuzu da eklenir ve pişirmeye bırakılır![]() Pişen çorbaya baharatlarıda eklendikten sonra sıcak servis yapılır ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Not:Kurutulmuş madımak ve ısırgan otuda böyle yapılır! ![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|