Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmeğim, kırdığım, mayalı, rekor

Rekor Kırdığım Mayalı Ekmeğim

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rekor Kırdığım Mayalı Ekmeğim

* İçindekiler:
Un
Su
Maya
Yağ
Yumurta sarısı
Tuz

Hazırlanışı:
Bir tane yaş mayanın alabildiği kadar un tahminen 1 kg dı
havuz gibi açıp ortasına mayayı ılık su ile ezdim unlada karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurdum
ceviz büyüklüğünde koparıp yağlı elimle açabildiğim kadar açtım (içine istediğinizi koyabilirsiniz ben bazılarını sade bazılarınıda mantıdan kalan kıymayı koydumm) sonra sarıp bir düğüm atıp tepsiya dizdim bu kadar
fırını ısıtıp kapattım içine koydum kabarana kadar durdu 15 dakika kadar ,yumurta sarısını sürüp fırını açtımm 20 _25 dakika kadar pişti afiyetle götürdük )))
rekor kırdım dedim ya kızkardeşimle gelinimiz bana nisbet yapar gibi bir hamur mayalarlardı regaibib dediği gibi bıızzttt diya kabartırlar benimkidebıızzzttt diye bazlama gibi tepsinin dibine yapışırdı onun için mayalıyla uğraşmazdım bile sinir olurdumm ama bu günnnnnn

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com