Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çömlekte, sarması, yaprak, zeytinyağlı

Zeytinyağlı,Çömlekte Yaprak Sarması

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeytinyağlı,Çömlekte Yaprak Sarması

* İçindekiler:
asma yaprağı

kuru soğan

sarımsak

pirinç

maydanoz

dere otu

yeşil veya kırmızı biber

salça

tuz, pul biber, karabiber, nane

nar ekşisi

zeytin yağı

toprak çömlek ))

Hazırlanışı:
asma yarakları haşlayın soğanı,domatesi,sarımsağı ve yeşillikleri minik minik doğrayın pirinç ile karıştırın tüm baharatlar ve nar ekşisi zeytin yağı da dahil yaprakların içine hazırlanan harcdan konularak teker teker sarın )))) zeytinyağlanan çömleğe yerleştirin üzerine acı kırmızı biberler koyabilirsiniz hazırlanan yemek ekmek fırınına gönderilir, ağır ateşte fırında pişer gelir üzerine de avcar(sos) yapılarak dökülür ))

avcarı(sosu) :

ezilmiş sarımsak,pul biber,kuru nane,salça zeytin yağında kavrulur,üzerine az bir su ekleyip karıştırılır son olarakta nar ekşi ile karıştırılır yemeğin üzeiğine dökülür )

not : tarifi eklemeden önce yazdığımı kopyaladım arkadaşıma, eksiğim var mı bak dedim iç harc biz de biraz pişirilir dedi bu sebeple not ekleme gereği duydum biz lahana sarmasında pişirme yaparız asma yaprağında yapmayız çömlekte pişen için özellikle asla iç harcını pişirmeyin

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com