![]() |
Zeytinyağlı,Çömlekte Yaprak Sarması
* İçindekiler: asma yaprağı kuru soğan sarımsak pirinç maydanoz dere otu yeşil veya kırmızı biber salça tuz, pul biber, karabiber, nane nar ekşisi zeytin yağı toprak çömlek .)) Hazırlanışı: asma yarakları haşlayın.. soğanı,domatesi,sarımsağı ve yeşillikleri minik minik doğrayın.. pirinç ile karıştırın tüm baharatlar ve nar ekşisi zeytin yağı da dahil.. yaprakların içine hazırlanan harcdan konularak teker teker sarın.. .)))) zeytinyağlanan çömleğe yerleştirin.. üzerine acı kırmızı biberler koyabilirsiniz.. hazırlanan yemek ekmek fırınına gönderilir, ağır ateşte fırında pişer gelir.. üzerine de avcar(sos) yapılarak dökülür.. .)) avcarı(sosu) : ezilmiş sarımsak,pul biber,kuru nane,salça zeytin yağında kavrulur,üzerine az bir su ekleyip karıştırılır.. son olarakta nar ekşi ile karıştırılır.. yemeğin üzeiğine dökülür.. .) not : tarifi eklemeden önce yazdığımı kopyaladım arkadaşıma, eksiğim var mı bak dedim.. iç harc biz de biraz pişirilir dedi.. bu sebeple not ekleme gereği duydum.. biz lahana sarmasında pişirme yaparız.. asma yaprağında yapmayız.. çömlekte pişen için özellikle asla iç harcını pişirmeyin.. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.