Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurması, tavuk

Tavuk Kavurması

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kavurması




* İçindekiler:
tavuk gögsü

kimyon

pul biber

karabiber

biber salçası

tuz

kekik

yağ

yarım fincan su

limon kabuğu

bayat ekmek

Hazırlanışı:
ufak ufak doğranmış tavuk göğüslerini,kimyonu,acı pul biberini,karabiberi,bir tatlı kaşığı biber salçasını,bol kekiği,tuzunu,yarım fincan soğuk suyu,bir fincan yağı,limon kabuğunu tencerede pişirmeden karıştırıyoruz bu şekilde tencerede 1-2 saat bekliyor
sonrasında ocağı yakıyoruz,pişirmeye başlıyoruz ara ara rengi kızarıncaya kadar karıştırıyoruz,,sonra üzerine bayat ekmeği koyuyoruz(sırf kokusunu çekmesi amaçlı,ekmekleri yemeyin ha ) kapağını kapatıyoruz daha uzuuuun aralıklarla karıştırıyoruz pişene kadar sonra da afiyetle yiyoruz
afiyet bal şeker olsun lop lop et olsun pıt pıt yağ olsun :P

baharatlarından dolayı belkide,, tavuğun en sevdiğim hali (:Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.