![]() |
Tavuk Kavurması
* İçindekiler: tavuk gögsü kimyon pul biber karabiber biber salçası tuz kekik yağ yarım fincan su limon kabuğu bayat ekmek Hazırlanışı: ufak ufak doğranmış tavuk göğüslerini,kimyonu,acı pul biberini,karabiberi,bir tatlı kaşığı biber salçasını,bol kekiği,tuzunu,yarım fincan soğuk suyu,bir fincan yağı,limon kabuğunu tencerede pişirmeden karıştırıyoruz.. bu şekilde tencerede 1-2 saat bekliyor.. sonrasında ocağı yakıyoruz,pişirmeye başlıyoruz.. ara ara rengi kızarıncaya kadar karıştırıyoruz,,sonra üzerine bayat ekmeği koyuyoruz(sırf kokusunu çekmesi amaçlı,ekmekleri yemeyin ha ) kapağını kapatıyoruz.. daha uzuuuun aralıklarla karıştırıyoruz pişene kadar.. sonra da afiyetle yiyoruz.. afiyet bal şeker olsun lop lop et olsun pıt pıt yağ olsun :P baharatlarından dolayı belkide,, tavuğun en sevdiğim hali.. (:Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.