Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çoklayıcı

Çoklayıcı ((:

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çoklayıcı ((:

* İçindekiler:
patates

patlıcan

mantar

yeşil biber

salça

baharatlar

kuşbaşı et

tuz

yağ

soğan

sarımsak

Hazırlanışı:
neden bunun adı çoklayıcı öncelikle açıklayayım

malum bayram geliyor,,dondurucuda kalan etleri bitirmek lazım 2 hafta içinde içeriğinde ki et(kuş başı,kıyma,tavuk) değişerek 3 kere yedik bu yemeği

ablam yapan aşçımızfikir yardımcısı benim soteye de benziyor aslında ama biz attık tuttu hernekadar ablam kendi adının ekiyle kebabı diye isim koymaya çalışsa da ben bu yemeğe çoklayıcı adını verdim

yapılışına geçelim mantar hariç diğer malzemeleri küçük küçük doğruyoruz mantarı daha irice doğruyoruz mantar hariç diğer sebzeleri hafif kızartıyoruz eti de çok az tam kızarmadan bir iki yağda çeviriyoruz sonra orta halli doğradığımız soğanları tencerede kavuruyoruz sarımsak ile üzerine etimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz diğer sebzeleri de ekleyip (tabi ki tuzuda) kavurmaya devam ediyoruz başka bir tavada avcar(sos) hazırlıyoruz çok az domates ve süs biber salçası ( en acısından )) acı pul biberi yağ da kavuruyoruz,çok az su ekleyip biraz daha karıştırıp tencerede ki yemeğe ekleyip bir süre daha karıştırıyoruz
ını nı nııın işte bitti

kızartma sevmem,,ağır olacağını düşünerek karşıda çıkmıştım lakin beklediğimden hafifti )

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com