![]() |
Çoklayıcı ((:
* İçindekiler: patates patlıcan mantar yeşil biber salça baharatlar kuşbaşı et tuz yağ soğan sarımsak Hazırlanışı: neden bunun adı çoklayıcı öncelikle açıklayayım.. malum bayram geliyor,,dondurucuda kalan etleri bitirmek lazım.. 2 hafta içinde içeriğinde ki et(kuş başı,kıyma,tavuk) değişerek 3 kere yedik bu yemeği . ablam yapan aşçımız..fikir yardımcısı benim . soteye de benziyor aslında ama biz attık tuttu.. . hernekadar ablam kendi adının ekiyle .... kebabı diye isim koymaya çalışsa da ben bu yemeğe çoklayıcı adını verdim . yapılışına geçelim.. mantar hariç diğer malzemeleri küçük küçük doğruyoruz.. mantarı daha irice doğruyoruz.. mantar hariç diğer sebzeleri hafif kızartıyoruz.. eti de çok az tam kızarmadan bir iki yağda çeviriyoruz.. sonra orta halli doğradığımız soğanları tencerede kavuruyoruz sarımsak ile.. üzerine etimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.. diğer sebzeleri de ekleyip (tabi ki tuzuda) kavurmaya devam ediyoruz.. başka bir tavada avcar(sos) hazırlıyoruz.. çok az domates ve süs biber salçası ( en acısından )) acı pul biberi yağ da kavuruyoruz,çok az su ekleyip biraz daha karıştırıp tencerede ki yemeğe ekleyip bir süre daha karıştırıyoruz.. ını nı nııın işte bitti . kızartma sevmem,,ağır olacağını düşünerek karşıda çıkmıştım lakin beklediğimden hafifti.. ) Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.