Antep Usulü Ali Nazik |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Usulü Ali Nazik* İçindekiler: 3 KİŞİLİK 3 adet uzun kemer patlıcan 200 g az yağlı kıyma 1 kase süzme yoğurt yada hazır vakumlu yoğurt 5 diş sarmısak 4 adet biber 1 yemek kaşığı tere yağı tuz ,kırmızı pul biber,karabiber 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: patlıcan ve yeşil biberi közletelim(eğer fırında közleyemiyorsanız tost makinasıda yoksa büyük bir teflon tavanın içine patlıcanları ve biberleri yerleştirip kısık ateşte kapağı kapalı halde 15 - dakikada kontrol edilip sağına soluna çevrilerek hamur kıvamına gelinceye kadar pişirmek mümkünhemde pratik)patlıcanları soyup ezmiş olduğumuz 5 diş sarımsağın yarısını ve biraz tuz ilave edip karıştırıp tabağa yerleştirelimgeri kalan sarımsağı 1 kase olan yoğurdun içine katıp biraz tuz ilavesiyle karıştırıp patlıcanların üstüne dökelimkıymayı tane tane ayrılana kadar tavada karıştırıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip kavuralımkavrulan kıymanın içine biraz tuz,1 çay kaşığı k p biber ,çay kaşığının yarısı kadarda karabiber dökelim daha sonra üzerine yarım çay bardağı suyu döküp suyu çekip sadece yağı kalan dek pişirelim kıymayı yoğurdun üzerine gezdirip bir tarafta kızdırdığımız tereyağı ilave edip sıcak olarak servis edelimkıymanın ve patlıcanın yoğunluğunu siz ayrlayabilirsiniz hem ana yemek hemde ara yemek olarak güzel gidiyor isteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilebilirbirecik patlıcanıyla çok güzel oluyorközlediğimiz biber ve domatesle süslenir Kaynak: birtabakcom |
|