ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Usulü Ali Nazik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256265)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:31 PM

Antep Usulü Ali Nazik
 

* İçindekiler:
3 KİŞİLİK
3 adet uzun kemer patlıcan
200 g az yağlı kıyma
1 kase süzme yoğurt yada hazır vakumlu yoğurt
5 diş sarmısak
4 adet biber
1 yemek kaşığı tere yağı
tuz ,kırmızı pul biber,karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
patlıcan ve yeşil biberi közletelim(eğer fırında közleyemiyorsanız tost makinasıda yoksa büyük bir teflon tavanın içine patlıcanları ve biberleri yerleştirip kısık ateşte kapağı kapalı halde 15 - dakikada kontrol edilip sağına soluna çevrilerek hamur kıvamına gelinceye kadar pişirmek mümkün.hemde pratik)patlıcanları soyup ezmiş olduğumuz 5 diş sarımsağın yarısını ve biraz tuz ilave edip karıştırıp tabağa yerleştirelim.geri kalan sarımsağı 1 kase olan yoğurdun içine katıp biraz tuz ilavesiyle karıştırıp patlıcanların üstüne dökelim.kıymayı tane tane ayrılana kadar tavada karıştırıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip kavuralım.kavrulan kıymanın içine biraz tuz,1 çay kaşığı k p biber ,çay kaşığının yarısı kadarda karabiber dökelim. daha sonra üzerine yarım çay bardağı suyu döküp suyu çekip sadece yağı kalan dek pişirelim . kıymayı yoğurdun üzerine gezdirip bir tarafta kızdırdığımız tereyağı ilave edip sıcak olarak servis edelim.kıymanın ve patlıcanın yoğunluğunu siz ayrlayabilirsiniz hem ana yemek hemde ara yemek olarak güzel gidiyor isteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilebilir.birecik patlıcanıyla çok güzel oluyor.közlediğimiz biber ve domatesle süslenir.

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.