07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Cheesecake
Malzemeler:
1/4 su bardağı tereyağı (60 gr )
2 su bardağına yakın yulaflı bisküvi (200 gr )
1/2 çay kaşığı toz tarçın
Harç için: 350 gr krem peynir
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker (50 gr )
3 çay kaşığı un (20 gr )
1 paket vanilya
Süsleme için: 3 dilim konserve ananas (1 dilim 8`e kesilmiş, 2 dilim 6`ya kesilmiş)
Kiraz şekerlemesi
Taze ananas yaprağı
1/4 su bardağı kayısı reçeli veya marmeladı
1 çorba kaşığı su
Pişirme Süresi:
45 dak
8 Kişilik
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 °C`de ısıtın 20 cm çapındaki yandan açılıp altı ayrılabilen bir pasta kalıbını yağlayın Eritilmiş yağ, yulaflı bisküvi ve tarçını, hand blender`ın özel kabında veya mini robotta karıştırın Hazırladığınız bu hamuru, pasta kalıbının altına 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde serin Harç için krem peynir, yumurta, şeker, un ve vanilyayı derin bir kapta, karışım pütürsüz hale gelinceye kadar çırpın Bu karışımı, kalıba serdiğiniz hamurun üstüne dökün ve 175 °C`de 35 dk kadar pişirin (Bıçağı hamurun ortasına batırdığınızda temiz çıkması gerekmektedir ) Fırından aldığınız cheesecake`i soğutun Kalıbın kenarlarını açarak, cheesecake`i çıkartın ve dilimleyin Her bir dilimin üstüne, önce 6`ya kestiğiniz ananas dilimlerini, sonra 8`e kestiğiniz ananas dilimlerini yerleştirin Dilimlerin ortasına, kiraz şekerlemelerini koyarak süsleyin Eriyene kadar suyla karıştırdığınız kayısı marmeladını bir fırça ile dilimlerin üzerine sürerek, cheeesecake`leri servise hazır hale getirin
|
|
|