![]() |
Hindistan Cevizli İrmik Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli İrmik HelvasıMalzemeler: Kek için: 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin (120 gr ![]() 2/3 su bardağı şeker (175 gr ![]() 1/3 su bardağı un (50 gr ![]() 3/4 su bardağı irmik (150 gr ![]() 1 su bardağı hindistan cevizi (80 gr ![]() 2/3 su bardağı süt (175 ml ![]() 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 paket şekerli vanilin (10 gr ![]() Süslemek için badem veya ceviz Şurup için: 1/2 su bardağı şeker (125 gr ![]() 1/2 su bardağından biraz fazla su (150 ml ![]() 1 çorba kaşığı limon suyu (1/2 limon) 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 6 Kişilik Hazırlanışı: Şurup malzemelerini, sos tenceresinde ve yüksek ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|