![]() |
Hindistan Cevizli İrmik Helvası
Malzemeler: Kek için: 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin (120 gr.) 2/3 su bardağı şeker (175 gr.) 1/3 su bardağı un (50 gr.) 3/4 su bardağı irmik (150 gr.) 1 su bardağı hindistan cevizi (80 gr.) 2/3 su bardağı süt (175 ml.) 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 paket şekerli vanilin (10 gr.) Süslemek için badem veya ceviz Şurup için: 1/2 su bardağı şeker (125 gr.) 1/2 su bardağından biraz fazla su (150 ml.) 1 çorba kaşığı limon suyu (1/2 limon) 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Pişirme Süresi: 30 dak. 6 Kişilik Hazırlanışı: Şurup malzemelerini, sos tenceresinde ve yüksek ateşte kaynatın. Şurup kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar (6-8 dk.) kaynatın. Fırınınızı önceden 180 °C`de ısıtın. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Kek malzemelerini ve eritilmiş tereyağını bir kapta el mikseri kullanarak iyice karıştırın. Kek karışımını sığ bir fırın kabına boşaltın, düzleştirin ve üstü kızarana kadar 30 dk. pişirin. Helvanızı fırından alın ve baklava şeklinde kesin. Soğuk şurubu, fırından aldığınız helvanın üstüne dökün ve bademle veya cevizle süsleyin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.