Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçelli, tarifi, tart

Reçelli Tart Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Tart Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 7 adet kare Milföy Hamuru
• 1 çay bardağı Reçel
• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Kuru Fasulye
• 1 çay bardağı Ceviz







Tarif
Milföy hamurlarını yan yana gelecek şekilde dizin Hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın Üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın Hamurların üzerine yağlı kağıt kapatın Yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye ya da mercimek koyup, önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin Milföy hamurları piştikten sonra hamurlar kabarmasın diye üzerlerine ağırlık yapması için koyduğunuz kuru fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın Tart hamurunun Fırından çıkarttıktan üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün Üzerine reçel sürüp ceviz içi serpin Artan küçük hamur parçalarından çiçek, yaprak şekilleri yapıp üzerlerini süsleyinHamurları üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.