ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçelli Tart Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=255662)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:33 PM

Reçelli Tart Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 7 adet kare Milföy Hamuru
• 1 çay bardağı Reçel
• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Kuru Fasulye
• 1 çay bardağı Ceviz







Tarif
Milföy hamurlarını yan yana gelecek şekilde dizin. Hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Hamurların üzerine yağlı kağıt kapatın. Yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye ya da mercimek koyup, önceden ısıtılmış fırında 15 dk. kadar pişirin. Milföy hamurları piştikten sonra hamurlar kabarmasın diye üzerlerine ağırlık yapması için koyduğunuz kuru fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın. Tart hamurunun Fırından çıkarttıktan üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerine reçel sürüp ceviz içi serpin. Artan küçük hamur parçalarından çiçek, yaprak şekilleri yapıp üzerlerini süsleyin.Hamurları üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.