Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması![]() 5 kişilik ![]() ![]() 1 kg taze asma yaprağı 1 litre su Tuz Karabiber 500 gr yağsız kıyma 50 gr pirinç 2 domates 2 soğan 50 gr tereyağı 50 gr ayçiçeği yağı 10 gr maydanoz Saray usulü kuzu etli yaprak dolması: Taze asma yaprağını tuzlu suda haşlayın ![]() Kıymayı bir kase içine alıp sırasıyla ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun Karışımın içine pirinç ve küp doğranmış domatesi ilave edin![]() Asma yapraklarının içine etli harçtan paylaştırıp sarın Sarmaları bir tencereye yerleştirin![]() Üzerine ayçiçeği yağı, tereyağı ve 1 5 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirin Yoğurtla servis yapın
|
|
|
|