Etli Marul Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Marul Dolması![]() 1 demet dereotu 1 marul 1 demet maydanoz 100 gr baldo pirinci 1 domates 1 soğan 250 gr kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon Etli marul dolması: Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın 5 dakika bekletip süzün![]() Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın![]() Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın ![]() Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin Yaprak sarması gibi sarın Sarmaları tencereye dizin Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün 1 su bardağı kadar su ilave edin Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın
|
|
|
|