ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Marul Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252673)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:41 AM

Etli Marul Dolması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 demet dereotu
1 marul
1 demet maydanoz
100 gr baldo pirinci
1 domates
1 soğan
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon

Etli marul dolması:
Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.

Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.

Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın. Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.