Etli Enginar Dolması-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Enginar Dolması-14 enginar 200 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 patates Yarım demet dereotu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Etli enginar dolması: Tereyağının 15 yemek kaşığı kadarını eritin Soğanı ince kıyıp ekleyin Etleri ilave edip kavurun Tuz ve karabiberle tatlandırın Salçayı ekleyin Havuç ve patatesi soyup küp şeklinde doğrayın Enginarları tencereye yerleştirin Etleri içlerine paylaştırın Kalan yağı bir tavada eritin Patates ve havuçları soteleyip tencerenin kenarlarına yerleştirin 1 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın |
|