Etli Enginar Dolması-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Enginar Dolması-1![]() 4 enginar 200 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 patates Yarım demet dereotu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Etli enginar dolması: Tereyağının 1 5 yemek kaşığı kadarını eritin Soğanı ince kıyıp ekleyin Etleri ilave edip kavurun Tuz ve karabiberle tatlandırın Salçayı ekleyin Havuç ve patatesi soyup küp şeklinde doğrayın![]() Enginarları tencereye yerleştirin Etleri içlerine paylaştırın Kalan yağı bir tavada eritin Patates ve havuçları soteleyip tencerenin kenarlarına yerleştirin 1 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın
|
|
|
|