Zırz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zırz![]() 500 gr ıspanak 1 yumurta 1 demet taze soğan 3 diş sarımsak 1 su bardağı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı mısırözü yağı Tuz Zırz: Ispanakları ve taze soğanları temizleyip doğrayın Tuzunu ilave edip harmanlayın Mısırözü yağını tencerede ısıtıp soğan ve ıspanakları ekleyin ve hafifçe kavurun Ocaktan alıp ılınmaya bırakın![]() Bir kasede süzme yoğurt,kişniş ve ezilmiş sarımsağı karıştırın Yumurtayı katı kıvamda haşlayın![]() Ispanaklı karışımı servis tabağına alın Üzerine yoğurdu gezdirerek dökün İnce dilimlediğiniz haşlanmış yumurtayı yerleştirin Pul biberle süsleyip ılık yada soğuk servis yapın
|
|
|
|