Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, sazan

Bulgurlu Sazan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Sazan



balığı 1 adet

1000
Balığın başı ayrılır Derisi tamamen yüzülür,karnı kesilir, ve içi temizlenirYüzgeçleri ve kuyruğu bıçak ile alınırBalığın gövdesi 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılırHer parça ortadan ikiye tekrar bölünür,yıkanır,tuzlanır,ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanırZeytin yağının yarısı(1/2 su bardağı) tavada kızdırılırBalık parçaları kızgın yağda kızartılıp(yağ kızgın olmaz ise balıklar tavaya yapışır) ayrı bir kaba alınırSoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırBir tencerede yarım su bardağı (kalan zeytinyağı) zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulurSalça ilave edilip 1-2 defa çevrilirBulgur eklenerek 1-2 dakika kavrulur,yayvan bir tencereye(kulaklı gibi)alınır ve üzerine kızartılan balıklar dizilirSıcak su dökülür ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayıp dibinde 1 parmak su kalıncaya kadar pişirilir(yemek biraz sulu olmalıdır)Üzerine yıkanmış,ayıklanmış ve ince ince doğranmış maydanoz serpilerek ,yeşil salata veya turşu ile servis yapılır

Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı

9

Zeytinyağı 14 su bardağı

200

Soğan2 orta boy

140

Salça 1 yemek kaşığı

10

Malatya Pilavlık Bulgur 1 su bardağı

160

Sıcak su 3 1/2 su bardağı

70

Maydanoz 1 demet

60


NOT



Tarif Konya'nın Beyşehir ilçesinden alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.