![]() |
Bulgurlu Sazan
balığı 1 adet
1000 Balığın başı ayrılır. Derisi tamamen yüzülür,karnı kesilir, ve içi temizlenir.Yüzgeçleri ve kuyruğu bıçak ile alınır.Balığın gövdesi 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılır.Her parça ortadan ikiye tekrar bölünür,yıkanır,tuzlanır,ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır.Zeytin yağının yarısı(1/2 su bardağı) tavada kızdırılır.Balık parçaları kızgın yağda kızartılıp(yağ kızgın olmaz ise balıklar tavaya yapışır) ayrı bir kaba alınır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencerede yarım su bardağı (kalan zeytinyağı) zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 defa çevrilir.Bulgur eklenerek 1-2 dakika kavrulur,yayvan bir tencereye(kulaklı gibi)alınır ve üzerine kızartılan balıklar dizilir.Sıcak su dökülür ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayıp dibinde 1 parmak su kalıncaya kadar pişirilir(yemek biraz sulu olmalıdır).Üzerine yıkanmış,ayıklanmış ve ince ince doğranmış maydanoz serpilerek ,yeşil salata veya turşu ile servis yapılır Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 Zeytinyağı 14 su bardağı 200 Soğan2 orta boy 140 Salça 1 yemek kaşığı 10 Malatya Pilavlık Bulgur 1 su bardağı 160 Sıcak su 3 1/2 su bardağı 70 Maydanoz 1 demet 60 NOT Tarif Konya'nın Beyşehir ilçesinden alınmıştır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.