ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgurlu Sazan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252314)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:29 AM

Bulgurlu Sazan
 
balığı 1 adet

1000
Balığın başı ayrılır. Derisi tamamen yüzülür,karnı kesilir, ve içi temizlenir.Yüzgeçleri ve kuyruğu bıçak ile alınır.Balığın gövdesi 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılır.Her parça ortadan ikiye tekrar bölünür,yıkanır,tuzlanır,ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır.Zeytin yağının yarısı(1/2 su bardağı) tavada kızdırılır.Balık parçaları kızgın yağda kızartılıp(yağ kızgın olmaz ise balıklar tavaya yapışır) ayrı bir kaba alınır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencerede yarım su bardağı (kalan zeytinyağı) zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 defa çevrilir.Bulgur eklenerek 1-2 dakika kavrulur,yayvan bir tencereye(kulaklı gibi)alınır ve üzerine kızartılan balıklar dizilir.Sıcak su dökülür ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayıp dibinde 1 parmak su kalıncaya kadar pişirilir(yemek biraz sulu olmalıdır).Üzerine yıkanmış,ayıklanmış ve ince ince doğranmış maydanoz serpilerek ,yeşil salata veya turşu ile servis yapılır

Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı

9

Zeytinyağı 14 su bardağı

200

Soğan2 orta boy

140

Salça 1 yemek kaşığı

10

Malatya Pilavlık Bulgur 1 su bardağı

160

Sıcak su 3 1/2 su bardağı

70

Maydanoz 1 demet

60


NOT



Tarif Konya'nın Beyşehir ilçesinden alınmıştır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.