Otlu Ve Acılı Tel Şehriye |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Ve Acılı Tel Şehriye2 su bardağı tel şehriye 1 kahve fincanı zeytinyağı 3 diş ezilmiş sarımsak 1 acı kırmızı biber 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen 1 çorba kaşığı ince kıyılmış mercan köşk 200 gr otlu peynir 15 su bardağı sıcak su Otlu ve acılı tel şehriye: Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun Tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin Hemen servis yapın |
|