ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Otlu Ve Acılı Tel Şehriye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252282)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:34 AM

Otlu Ve Acılı Tel Şehriye
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 su bardağı tel şehriye
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
1 acı kırmızı biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
1 çorba kaşığı ince kıyılmış mercan köşk
200 gr otlu peynir
1.5 su bardağı sıcak su

Otlu ve acılı tel şehriye:
Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Tel şehriyeyi ve kıyılmış otları ekleyip kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.

Tel şehriyeyi ocaktan alıp ufalanmış peynir ve zar şeklinde doğranmış acı kırmızıbiberi ilave edin. Harmanlayıp 10 dakika dinlendirin. Hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.