Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düdüklü, pilavı, tencere

Düdüklü Tencere Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencere Pilavı



Malzemeler
1 su bardagi pirinc
1 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi siviyag
1 tatli kasigi sirke
1/2 tatli kasigi tuz
1 tane kesme seker
( yada 1cay kasigi toz seker)


Pirinci yikayin, suzunUzerine sicak su ekleyip, 20 dk bekletin
Suzun Butun malzemeleri düdüklü tencereye ekleyin, karistirin
Tencerenin kapagini kapatip, tısss sesini duyunca dugmesini indirin tencerenizin ve altini en kisiga katirip sadece 5 dk pisirin, daha fazla degil 5 dk dolunca altini hemen kapatin
20 dk bekletin kapagini acmadan 20 dk sonra actiginda sonuca sizde inanamayacaksiniz

Afiyet olsun

Not: Pirincin suyunu ben kendi princime gore ayarliyorum, sizin pirinciniz 1 e 1,5 su bardagi su aliyorsa oyle yapinDüdüklü Tencereler de genellikle bir dugme olur ve kaynamaya baslayinca o dugme indirilir, alti kisilir tencereninBenimkisi eskilerden yaniYeni düdüklü tencereler farkliymis sanirimSiz de hangisi varsa onu kullanin


Mormeneksemden

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.