Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alaca, pilav

Alaca Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaca Pilav





Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı barbunya
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı baldo pirinç
5 su bardağı tavuk suyu
80 gr tereyağı
Tuz
Karabiber

Alaca pilav:
Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın üzerine pirinç ve bulguru ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.