ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Alaca Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252254)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:39 AM

Alaca Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı barbunya
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı baldo pirinç
5 su bardağı tavuk suyu
80 gr tereyağı
Tuz
Karabiber

Alaca pilav:
Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın. üzerine pirinç ve bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.