Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı2, şehzade

Şehzade Pilavı-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehzade Pilavı-2





500 gr baldo pirinç
75 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
125 gr kuru üzüm
60 gr kavrulmuş file badem
2 rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı portakal konsantresi
Tuz
Sıcak su

Tavuk Suyu için
Kaynamış tavuk veya tavuk kemiklerinden elde edilmiş 700 gr tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran

şehzade pilavı:
Pirinci ayıklayıp bir tencereye kalın Tuzu ilave edin Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 1 saat bekletin Ayrı bir tencerede pirinci yavaşça karıştırarak bol suda yıkayıp süzgeç yardımı ile iyice süzün

Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın Pirinci ekleyip 10 dakika kavurun Kaynayan tavuk suyunun içine rendelenmiş portakal kabuğu ve safranı ekleyip karıştırın 15 dakika daha kaynatın

Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın 20 dakika demlenmesini bekleyip, kızarmış bademleri içine karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.