![]() |
Şehzade Pilavı-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehzade Pilavı-2![]() 500 gr baldo pirinç 75 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 125 gr kuru üzüm 60 gr kavrulmuş file badem 2 rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı portakal konsantresi Tuz Sıcak su Tavuk Suyu için Kaynamış tavuk veya tavuk kemiklerinden elde edilmiş 700 gr tavuk suyu Yarım çay kaşığı safran şehzade pilavı: Pirinci ayıklayıp bir tencereye kalın ![]() ![]() ![]() ![]() Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|