![]() |
Şehzade Pilavı-2
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr baldo pirinç 75 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 125 gr kuru üzüm 60 gr kavrulmuş file badem 2 rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı portakal konsantresi Tuz Sıcak su Tavuk Suyu için Kaynamış tavuk veya tavuk kemiklerinden elde edilmiş 700 gr tavuk suyu Yarım çay kaşığı safran şehzade pilavı: Pirinci ayıklayıp bir tencereye kalın. Tuzu ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 1 saat bekletin. Ayrı bir tencerede pirinci yavaşça karıştırarak bol suda yıkayıp süzgeç yardımı ile iyice süzün. Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın. Pirinci ekleyip 10 dakika kavurun. Kaynayan tavuk suyunun içine rendelenmiş portakal kabuğu ve safranı ekleyip karıştırın. 15 dakika daha kaynatın. Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika demlenmesini bekleyip, kızarmış bademleri içine karıştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.