Sarımsaklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Pilav![]() 1 su bardağı baldo pirinç 2 su bardağı sıcak su 30 gr tereyağı 8 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Üzeri için Frenk soğanı Sarımsaklı pilav: Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alın 20 dakika demlendirin Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın
|
|
|
|