Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, sarımsaklı

Sarımsaklı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Pilav





1 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı sıcak su
30 gr tereyağı
8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için
Frenk soğanı

Sarımsaklı pilav:
Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alın 20 dakika demlendirin Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.